Bloggtoppen.se

måndag 19 januari 2009

Jämställdhet.

Alltså.
Hon är 14 år.
Ska man behöva ha det så här då?
Har vi inte kommit längre i detta jämställda samhälle?

6 kommentarer:

Bloggullet sa...

Jag tänker som du, det är ju hemskt att det nästan är ännu värre nu för tjejer än förr. Att de dagligen blir kallade fula ord och att det är lika fördomsfullt när det gäller sex som för 40 år sen. Och så säger de att kvinnokampen kan upphöra för att vi redan kommit så långt. Ja i drömmarna kanske. Jag har en son som jag lär att tjejer och killar är lika mycket värda,att han ska låta bli att säga fula ord både tjejer och killar. Det är vanligt nu att de säger hora, bitch osv. som om det ingår i det dagliga språkbruket.Han har många tjejkompisar och är mjuk och fin, och jag är så stolt över honom att han inte blivit en sån där machokille.
Kramar

Bubbel i vardagen sa...

Bliggullet: Bra där! Jag tror det är jätteviktigt att börja jobba med dessa problem i förebyggande syfte.
Kram tillbaka!

Äjj-Käjj sa...

Det är inte lätt att vara ung. INte lätt och inte kul. Jag vill INTE göra om det och jag är faktiskt glad att jag bara har söner. Det är nog liite lättare att vara kille. I vilket fall så hoppas jag att de har fått styrka nog hemifrån för att kunna hantera tonåren. Usch!

Det är synd om människorna!

Bubbel i vardagen sa...

Äjj-Käjj: Ja, tjejerna behöver vara hårdhudade där ute. Tack och lov är min tjej ganska stark i sig själv men det är klart att det slut biter på vem som helst.

MorsanMia sa...

Hon skriver bra döttra di...
för att bara vara en fjortis

Bubbel i vardagen sa...

Mia: Ja, kan inte annat än hålla med!